Sommeren er forbi, og det er koldt og regnfuldt. Bladene er faldet af træet og sommerblomsterne blomstrer allerede. Men det behøver ikke at betyde en bar have uden blomstrende planter!

 

Virginia slyngplante
Virginia vinstokke er sande stjerner i efterårshaven. Meget hurtigtvoksende planter kan bruges som både vinstokke og bunddækkeplanter, og bliver smukt røde om efteråret. Planterne vokser bedst på veldrænet, frugtbar jord og er meget modstandsdygtige over for frost. Efterårs- og pendul-Virginia-granatæbleplanter føjes til efterårshaven

Vintervioler
Jeg kender ikke vintervioler. Det er som regel billige planter, der hurtigt sætter mange farver til efterårshaven. Stedmoderblomster er normalt i potte og kan nemt kombineres med andre planter. Vintervioler har stærke blomster. Efter frosten brænder violerne kun igen. Sort cohosh
Black cohosh er en flerårig plante med kirsebærformede blomster. Denne plante kan lide delvis skygge og fugtig jord og blomster fra september til slutningen af ​​oktober til november. Den sorte cohosh kan blive op til 150 cm, så bagkanten er tydeligt synlig.

Valtailer
Asters er efterårsblomster, der almindeligvis findes i hollandske haver. De sætter hurtigt farve på dine kanter, men de er også meget velegnede til krukker på terrasser og altaner. De kommer i en række forskellige størrelser og farver, herunder pink, rød, lilla, gul og blå.
Efterårsplante_skimmia_japonica

Skimmia japonica
Skimmia japonica har været en populær plante i hollandske haver i mange år. Der er en grund til dette, fordi skimmia er en sej stedsegrøn busk, der dukker op fra forskellige sider hver sæson. De første skud og smukke bær vises i sensommeren og det tidlige efterår.

Bjerg te
Mountain eller Gaultheria procumbens er hårde stedsegrønne planter, der producerer smukke orangerøde bær om efteråret. Planten er stadig ret lille, så det er en ideel bunddækkeplante med en højde på 15 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.